Poniedziałek 25.11.2024 – Piątek 06.12.2024

2024-11-25- Poniedziałek

śniadanie

Płatki do mleka kukurydziane 20g ”Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu” 150g *(1,3)
Masło 10g *(1) Dżem owocowy niskosłodzony 10g, pieczywo pełnoziarniste 50g *(3)
Herbata z sokiem owocowym 200ml

obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym 250g *(3,1,2,11)
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem 250g*(3,1 )
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Owoce- Banan – talarki ryżowe *(3)

2024-11-26 – Wtorek

śniadanie

Parówka z szynki na gorąco 100g *(11), ketchup łagodny 10g, masło 10g *(1),
ogórek kiszony 20g, Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad

Rosół z makaronem gwiazdeczki na wywarze drobiowym 250g *(11,3,2)
Pieczony udziec drobiowy 50g *(3)
Ziemniaki 100g
Buraczki gotowane z marchwią i jabłkiem 50g *(1)
Kompot owocowy 150g

podwieczorek

Kolorowa galaretka z owocami i mini biszkopcikami 180g *(1,2,3)

2024-11-27 – Środa

śniadanie

Jajko gotowane 0,5 szt *(2), polędwica drobiowa 20g, masło 10g *(1)
Pieczywo pełnoziarniste słonecznikowe 100g *( 3), pomidor 20g,
Herbata z sokiem i cytryną 200 ml *(5)

obiad

Zupa Ogórkowa z warzywami i koperkiem na wywarze mięsno-jarzynowym 250g *(1,3,11)
Łazanki z kapustą i kiełbaską 250g *(2,3)
Kompot z owoców mieszanych 250 ml

podwieczorek

Naturalny jogurt typu greckiego 100g *(1)
Muss owocowy 50g, Granola 20g *(4,6,7,8)

2024-11-28- Czwartek

śniadanie

Serek wiejski 20g *(1), kiełbasa wędzona 20g, ogórek zielony 20g,
masło 10g *(1), zielona sałata 2g, pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata 200ml

obiad

Domowa zupa pomidorowa z ryżem na warzywach gotowana 250 g *(11,3,1,2)
Drobiowa pierś z sezamem 50g *(3,2,8)
Ziemniaki gotowane 100g
Czerwona kapusta 50g
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Rogal maślany z dżemem 0,5szt *(1,2,3) Soczek tłoczony 100%

2024-11-29 – Piątek

śniadanie

Bułka grahamka z masłem 50g *(3), pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g*(2), ogórek zielony 20g
Ser Gouda z dziurami 20g *(1), Herbata z cytryną 250ml*(2)

obiad

Barszcz czerwony z uszkami na naturalnym zakwasie z buraczków 250 ml *(11,2,3)
Pulpety z kaszy jaglanej, pieczarek i warzyw w sosie koperkowym 100g *(1,2,3)
Ziemniaki 100g
Surówka z marchwi i jabłek 100g *(1)
Kompot owocowy 50g

podwieczorek

owoce- mandarynki, rureczka biszkoptowa *(3)

2024-12-02 – Poniedziałek

śniadanie

Płatki kukurydziane, Mleko ”Mleczarnia Wieprz” 2% tłuszczu 150g, *(1,3)
Dżem owocowy niskosłodzony 10g, masło 10g *(1)
Pieczywo pełnoziarniste 50g *(3), Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad

Zupa jarzynowa zabielana z natką pietruszki ( na wywarze jarzynowym) 250g, *(1,3,11)
Kaszotto z mięsem i sosem pomidorowym 250g *(1,2,3)
Kompot z mieszanych owoców 150g

podwieczorek

Owoc -Jabłko -Świderek kukurydziany *(3)

2024-12–03 – Wtorek

śniadanie

Ser twarogowy z rzodkiewką i szczypiorkiem *(1), miód 30g *(4), pomidor 30g
chleb graham 50g *(3) masło 10g *(1)
Herbata z sokiem owocowym 250ml

obiad

Delikatna zupa grysikowa z marchwią i zieloną natką 250g *(11,1,3)
Sakiewka drobiowa z serem 60g *(1,2,3)
Marchew paryska w posypce ziołowej 50g, *(3)
Ziemniaki gotowane 100g
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek

Ciasto cynamonowe– Sok marchwiowy owocowy *(1,2,3)

2024-12-03 – Środa

śniadanie

Kanapka z kurczakiem gotowanym 40g *(1,3) pomidor 10g, masło 10g *(1),
zielony ogórek 10g
chleb razowy 50g *(3), herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad

Krem dyniowy z ptysiowym groszkiem 250ml *(11,1,2,3)
Kluski na parze z musem owocowym 200g *( 1,2,3)
Kompot owocowy 150g

podwieczorek

Owoce mandarynki – Budyń waniliowy *( 1)

2024-12-05-Czwartek

śniadanie

Ser topiony 20g *(1), wędlina 20g, zielony ogórek 20g, masło 10g, *(1)
pieczywo mieszane 50g *(3), Kakao na mleku 200ml *(1)

obiad

Zupa pomidorowa z drobnym makaronikiem na wywarze jarzynowym 250g *(1,3,11)
Gulasz wieprzowy z papryką kolorowa 100g, *(2,3,11)
Kasza jęczmienna gotowana 100g *(3)
Buraczki czerwone gotowane 50g,
Kompot owocowy 150ml

podwieczorek

Owoce – Banan, herbatnik *(3)

2024-12-06 – Piątek

śniadanie

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40g *(2,1) , ogórek zielony 10g,sałata zielona 0,5g
ogórek zielony 10g, masło 10g *(1), Pieczywo mieszane 50g, Herbata z cytryną 150g

obiad

Zupa marchwianka z groszkiem ptysiowym 250g, *(1,3.11)
Paluszki rybne 50g *(10,2,3)
Ziemniaki 50g
Zielona sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegret 50g *(3)
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

podwieczorek

Jogurt owocowy , talarki owsiane *(3)

.ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW UŻYTE PRODUKTY GOTOWE

.NP (KAKAO,HERBATA,KECZUP,KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRODUKTY Z MIĘSA)

.MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOSCI ALERGENÓW ,GLUTENU ,MLEKA ŁĄCZNIE

Z LAKTOZĄ ,JAJ,SOJA ,ORZECHÓW ,SELERA ,GORCZYCY

Legenda – Wykaz alergenów

1) Mleko i produkty pochodne
2) Jaja i produkty pochodne
3) Zboża zawierające gluten
4) Miód
5) Cytrusy
6) Orzechy ziemne i produkty pochodne
7) Orzechy tj. włoskie, migdały i produkty pochodne
8) Sezam i produkty pochodne
9) Soja i produkty pochodne
10) Ryby i produkty pochodne
11) Seler