Poniedziałek 02.09.2024 – Piątek 13.09.2024

2024-09-02 – Poniedziałek

śniadanie

Klasyczne płatki Corn kukurydziane 20g *(3)
”Mleko świeże Mleczarnia Wieprz 2% tłuszczu” 150g *(1)
Masło 10g *(1), Dżem niskosłodzony 10g, pieczywo pełnoziarniste 50g, *(3)
Herbata z syropem malinowym 200ml

obiad

Zupa jarzynowa zabielana na wywarze warzywnym ze świeżą natką 250g *(11,9,1,3)
Penne makaronowe z sosem bolońskim ala spaghetti 250g *(3,11,9,)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Owoc -Banan ,Soczek 150ml*(5)

2024-09-03 – Wtorek

śniadanie

Kanapeczki pełnoziarniste – Szynka wiejska wędzono-parzona 30g, masło 10g, *(1,2,3,)
pomidor 10g, szczypior 0,5g, Pieczywo mieszane pełnoziarniste 50g*(3)
Herbata z cytryną 200ml *(5)

obiad

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze wołowo-drobiowym250g * (1,2,3,11)
Drobiowe kotleciki z złocistej panierce 50g *(2,3)
Zielone ogórki z jogurtem i koperkiem 50g*(1)
Ziemniaki ”gniecione” 100g, *(1)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek

Owoc – Jabłko, andrucik kakaowy *(3)

2024-09-04 – Środa

śniadanie

Kiełbaski wieprzowe z szynki na gorąco 80g*(3), sos pomidorowy 10g, masło 10g *(1),
Zielony ogórek 20g, Pieczywo mieszane 50g *(3), Herbata 150g

obiad

Zupa Barszcz Ukraiński *(1,3,2,11)
Naleśniki z serem twarogowym – ”cukier puder na posypkę” 250 g *(1,2,3)
Kompot z owoców mieszanych 200 ml

podwieczorek

Kanapka z szynką ,pomidorem i sałatą 150g*(3,1),Sok 150ml

2024-09-05- Czwartek

śniadanie

Pasta serowa 40g *(1) ,pomidor 20g, rzodkiewka 10g,masło 10g, *(1)
Pieczywo pełnoziarniste 50g *(3) Herbata z sokiem 200 ml

obiad

Rosół z makaronowymi literkami, warzywami i zieloną pietruszką (drobiowy) 250 g, *(3,11)
Klopsiki wieprzowe w sosie śmietankowym 50g *(1,2,3,11)
Kasza jęczmienna gotowana 100g *(3)
Sałatka z czerwonej kapusty z warzywami 50g
Kompot z owoców mieszanych 200ml

podwieczorek

Domowe ciasto ucierane z owocami sezonowymi 100g *(3,2,1)

2024-09-06- Piątek

śniadanie

Żółty ser gouda 30g *(1), pomidor 20g, masło 10g (1),
Bułki grahamki pełnoziarniste 50g (3) Herbata z sokiem 180ml

obiad

Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami (wywar wołowo-warzywny) 250g *(1,3,11)
Ryba morszczuk 50g *(2,3,10)
Ziemniaki 100g
Zasmażana marchew z groszkiem 50g *(3,1)
Kompot z owoców mieszanych 150g

podwieczorek
Jogurt owocowy, Herbatnik *(3)

2024-09-09 – Poniedziałek

śniadanie

Chrupki kukurydziane 20g*(3), Mleko ”Mleczarnia Wieprz” 2% tłuszczu 150g, *(1)
Dżem owocowy nieosłodzony 10g, masło 10g *(1)
Pieczywo mieszane 50g *(1) Herbata z sokiem malinowym 200ml

obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietanką (wywar warzywny) 250g, *(1,3,11)
Ryż na mleku z musem śmietankowym z jabłkami, brzoskwinią i jagodami 150g *(1,3)
Kompot z mieszanych owoców 150g

podwieczorek

Kisiel owocowy 150ml, Połówka jabłka

2024-09- 10 –Wtorek

śniadanie

Polędwica z indyka 20g, pomidor 10g, sałata zielona 5g, masło 10g,
Herbata saga z cytryną *(5) 200ml, Bułki grahamki 80g, *(3)

obiad

Zupa koperkowa z tartym ciastem i natką (na wywarze drobiowo-jarzynowym ) 250g,
Gulasz indyczy w delikatnym sosie z kolorową papryką 100g *(3,11)
Surówka brokułowa z warzywami, kiełkami i sosem vinegret 50g
Ryż z curry 80g*(3)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek
Owoc-gruszka , Sok marchwiowo – owocowy 150 ml

2024-09-11 – Środa

śniadanie

Chałka z makiem 100g *(3), miód 20g *(4), twarożek 20g*(1), masło 10g, *(1)
Herbata z cytryną 200g

obiad

Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze jarzynowym 250g *(1,3,11)
Kluski na parze z polewą jagodową 180g *(1,2,3)
Kompot owocowy 200ml

podwieczorek
Owoce – brzoskwinie, Paluszki naturalne *(3)

2024-09-12 – Czwartek

śniadanie

Ser gouda 20g *(1), kiełbasa szynkowa 20g, masło 10g *(1), rzodkiewki 20g,
weka 50g (3), Herbata owocowa 150g

obiad

Zupa marchwianka z makaronem (na wywarze warzywnym) 250g *(1,11,3,2)
Nuggetsy z kurczaka 50g *(3,1,2)
Ziemniaki gotowane 100g
Sałatka z tartych buraczków 50g,
Kompot owocowy 150ml

podwieczorek

Kolorowa Galaretka owocowa 100g ,Śliwka

2024-09-13 – Piątek

śniadanie

Pasta jajeczna 50g *(2) sałata zielona 5g, pomidor 10g, ogórek zielony 10g,
masło 10g *(1) Pieczywo mieszane 50g *(3) Herbata z cytryną 150g *(5)

obiad

Staropolski barszcz biały z ziemniakami na naturalnym zakwasie 250g *(1,3,11)
Gołąbek z ryżem i mięsem mielonym w sosie pomidorowym 200g *(3,2,1)
Kompot owocowy z dodatkiem aronii 200ml

podwieczorek

Naturalny jogurt grecki z granolą i musem owocowym 120g *(1,3)

.ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW UŻYTE PRODUKTY GOTOWE

.NP (KAKAO,HERBATA,KECZUP,KONCENTRAT POMIDOROWY ,PRODUKTY Z MIĘSA)

.MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOSCI ALERGENÓW ,GLUTENU ,MLEKA ŁĄCZNIE

Z LAKTOZĄ ,JAJ,SOJA ,ORZECHÓW ,SELERA ,GORCZYCY

Legenda – Wykaz alergenów

1) Mleko i produkty pochodne
2) Jaja i produkty pochodne
3) Zboża zawierające gluten
4) Miód
5) Cytrusy
6) Orzechy ziemne i produkty pochodne
7) Orzechy tj. włoskie, migdały i produkty pochodne
8) Sezam i produkty pochodne
9) Soja i produkty pochodne
10) Ryby i produkty pochodne
11) Seler